Sunday, March 13, 2011

My Little Princess... 8 Month

Wajah ceria sayang ketika berusia 8 bulan..... Pakai baju pink, cekak rambut bunga-bunga warna pink jugak... Kejap jer masa berlalu, sayang Mama dah pun 8 bulan usianya....



Senyuman mu seindah suria yang menerangi alam....

Dengan papa.... Siang berkepit dengan mama, tapi bila tido malam mencari papanya.. Tido pun dengan papa....

Nomeinye anak mama.... Merah pe tu kat pipi? Blusher ker? Ker blusher semulajadi dari nyamuk?

Papa pejam mata... Adik bukak mata...

Kat rumah opah ni... seronok main... Papanya jadi tukang perhati...

Dah tido pun... Puting kosong teman sejati bila tido...

Ambil gambar dari luar kelambu....

Friday, March 4, 2011

Qina with Walker

Dah lama mama tak update blog sayang mama ni... Blog mama pun mama x sempat nak update....

Qina kini berusia 9 bulan... Waktu usianya 7 bulan, Papa beli Walker bentuk Jet ni...
















Pada asalnya mama dah beli 1 walker masa ada 'sale' barang baby kat Tesco Kampar... Guna walker tu dulu, kemudian Pengasuh tanya pasal walker... Jadinya walker yang beli kat Tesco tu hantar kat rumah Pengasuh Qina... Papa beli walker baru untuk kegunaan di Rumah...
Cekak berbentuk riben tu pulak, beli masa malam New Year.. Awal tahun sambut New Year kat I-City Shah Alam... Cekak ada lampu.... Sekarang ni, cekak tu jadi hiasan jer...

Apa la yang di belek tu sayang? Tengah cari suis nak start Jet tu ker....

Pegang cekak lampu yer.....

Saturday, December 18, 2010

Qina beraya lagi... Rumah Tok We...

Qina dengan Mama kat Bukit Kayu Hitam


With Acu dan Opah


Dengan mama saya lagi... Papa mana?


Sempadan Malaysia - Thailand... Kaki masih memijak bumi Malaysia... Kat blakang sana tu batu Thailand...


Sempadan Malaysia - Thailand.... Belakang tu Malaysia ya....

Qina berhari raya....

Lama sungguh aku x update blog Poteri kesayanganku ini..
Dah nak hujung tahun, baru sempat nak update serba serbi mengenai perkembangan Qina..
Untuk post kali ni..
Crita pasal Qina di Hari Raya...
Raya Aidilfitri..

Tahun ni beraya kat Temoh.. Aksi gila-gila pak dan mak sedara Qina...

Qina ketika ini berusia 3 bulan dan ini merupakan hari raya pertama yang disambutnya. Qina dah pakai baju kurung... Opah yang jahitkan baju kurung Qina..

Qina dengan Papa dan Mama.. Tema raya tahun nii...
Warna CREAM...Tahun depan???

Kecik-kecik dah pakai tudung Syria... Ni tudung Kak Ada..
Opah pakaikan pada Qina.. Comelnya anak mama pakai tudung.

Qina dengan atuk....


Friday, September 3, 2010

Bila Qina dah mengantuk....


video

Alahai... Botol susu dah kosong pun masih "Sayang" isap yer sebab dah mengantuk.. Bila mama bagi "puting kosong", Qina rak nak isap.. Qina tolak2 dengan lidah bila mama masukkan puting kosong ke dalam mulut Qina... Tapi, kalau botol susu OK lak... Ni kes nak melalikan matanya untuk tidur le ni..


Setelah kekenyangan... Tertidur akhirnya...

Wednesday, September 1, 2010

Sunday, August 15, 2010

Kuasa Allah

Jumaat malam Sabtu, Mama bawak Qina ke ruang tamu rumah kita... Papa pun ikut sama... Niatnya nak pasang langsir untuk raya nanti.. Mama berhenti dekat dengan frame hiasan yang ada tulisan khat Ayat Kursi (frame ni Uncle Sham yang kasik). Sayang pandang frame tu lama2.. Tu kebiasaan yang sayang buat, suka tengok sesuatu lama2. Tapi kali ni, lain sikit.. Tak lama lepas tu, mulut sayang mula berbunyi, lama sangat.. Seolah-olah seperti sayang membaca Ayat Kursi yang tertulis pada frame tu... Apakah benar firasat Mama ni, Mama pun tak pasti.. Hanya Qina dan Allah sahaja yang mengetahui... Syukur pada Allah andai benar Sayang membaca Ayat Kursi tu...

Majlis Berendoi, 10 Julai 2010